Σωκράτους 19, Καλαμαριά Θεσσαλονίκη
2310 486 684
Φιλίππου 26, Περαία Θεσσαλονίκης
2392 400400

Θέρμανση

Αντλίες Θερμότητας - Κεντρική Θέρμανση - Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Αντλίες Θερμότητας

Η εταιρεία Energas Group στη Θεσσαλονίκη, εξειδικεύεται στο φυσικό αέριο και προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις υψηλού επιπέδου για τη θέρμανση της κατοικίας σας.

Αντλία θερμότητας ονομάζεται η μηχανολογική διάταξη που επιτρέπει την μεταφορά ενέργειας από τον έναν χώρο σε κάποιον άλλο. Οι αντλίες θερμότητας σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μεταφέρουν θερμότητα για την οποία απαιτείται κατανάλωση ενέργειας.

Η μετατροπή ενός παλιού συστήματος θέρμανσης (πετρελαίου ή ρεύματος) σε μια πιο σύγχρονη και αποδοτική εφαρμογή, γίνεται με αντλίες θερμότητας.

Όπως ακριβώς και στην υδραυλική, το νερό με την δύναμη της βαρύτητας πηγαίνει από το πιο ψηλό σημείο στο πιο χαμηλό και χρειάζεται μια αντλία νερού για να μεταφερθεί αντίθετα με την φυσική του ροή, έτσι και η θερμική ενέργεια που από μόνη της μεταφέρεται από ένα σώμα υψηλής θερμοκρασίας (ζεστό) σε σώμα χαμηλότερης θερμοκρασίας (κρύο), χρειάζεται μια αντλία θερμότητας για να αντιστραφεί η κίνηση της ενέργειας.

Με αυτό το τρόπο επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρημάτων έως και 50%, ενώ παράλληλα η όλη διαδικασία είναι φιλική και προς το περιβάλλον.

Κεντρική Θέρμανση

Κεντρική θέρμανση ονομάζεται η παραγωγή θερμότητας για τη θέρμανση χώρων και παραγωγής ζεστού νερού από ένα κεντρικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο σε ένα κτήριο (ή συγκρότημα κτηρίων).

Το σύστημα αυτό αποτελείται από ένα σύνολο αλληλεξαρτώμενων συσκευών, δηλαδή από το λέβητα, τον κυκλοφορητή, τον καυστήρα, τη δεξαμενή καυσίμων, τις σωληνώσεις, τα θερμαντικά σώματα και τις διατάξεις ασφαλείας. Η παραγόμενη ενέργεια μεταφέρεται στους διάφορους χώρους μέσω ενός μέσου νερού, ατμού ή αέρα, ενώ η διανομή πραγματοποιείται μέσω δικτύου σωληνώσεων ή αεραγωγών ή και των δύο.

Μια επιτυχημένη κεντρική θέρμανση θερμαίνει σωστά και λειτουργεί οικονομικά και με ασφάλεια.  Προκειμένου να επιτευχθούν αυτά απαιτείται σωστή μελέτη, καλός σχεδιασμός και σωστή διάταξη του εξοπλισμού.

Η επιλογή του λέβητα αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα, ενώ ταυτοχρόνως ο σωστός σχεδιασμός και μελέτη πριν την εγκατάσταση ενός συστήματος θέρμανσης συνηγορεί στην  επιτυχημένη εγκατάσταση.

Η σωστή διάσταση και μόνωση του λέβητα είναι βασικές παράμετροι για την εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ αντιθέτως τυχόν χαραμάδες μπορούν να επιτρέψουν την είσοδο κρύου αέρα με αποτέλεσμα τη μείωση της απόδοσής του.

Οι σωληνώσεις, με κατάλληλες διαμέτρους που περνούν μέσα από τους “κρύους χώρους” του λέβητα, είναι αναγκαίο να μονώνονται σωστά, όπως επίσης είναι προτιμότερο να επιλέγονται καυστήρες με αυτόματο “τάμπερ” αέρα που υποβοηθούν την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς εμποδίζουν την είσοδό του.

Τέλος, ως βέλτιστη ενέργεια οι ειδικοί προτείνουν την χρήση θερμοστάτη έτσι ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία σε έναν ή διαφορετικούς χώρους, ρυθμίζοντας αυτόματα την ποσότητα ζεστού νερού και τη θερμοκρασία.

Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Στην ενδοδαπέδια θέρμανση το πάτωμα χρησιμοποιείται ως θερμαντικό σώμα, με αποτέλεσμα η θερμότητα να διαχέεται στο δωμάτιο από το εσωτερικό του.

Σε ένα τέτοιο σύστημα, οι πηγές θερμότητες είναι ίδιες με των συμβατικών συστημάτων (π.χ. καυστήρας, λέβητας, κυκλοφορητής κ.λπ.), ενώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε καύσιμο, όπως ρεύμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.λπ. Η μεγάλη διαφορά με τα παραδοσιακά συστήματα είναι ότι οι τελικοί αποδέκτες του ζεστού νερού είναι το ίδιο το δάπεδο, το οποίο με τη σειρά του λειτουργεί ως θερμαντικό σώμα.

Πλεονεκτήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης

 • Ομοιόμορφη και σταθερή θερμοκρασία.
 • Υγιεινό περιβάλλον και προστασία τοίχων από την υγρασία.
 • Αυτονομία χώρων.
 • Εξοικονόμηση ενέργειας και αυξημένη απόδοση.
 • Λειτουργικότητα, καθώς δεν καταλαμβάνουν χώρο και δεν αλλάζουν την διακόσμησή του.
 • Αθόρυβη λειτουργία που την καθιστά ιδανική ακόμα και για παιδικά δωμάτια.

Μελέτη – Εγκατάσταση – Service Φυσικού Αερίου

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η σωστή θέρμανση στο χώρο εξαρτάται από την ποιότητα του εξοπλισμού και τη σωστή τοποθέτησή του με σκοπό την υψηλή σχέση απόδοσης και οικονομίας.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Αναλαμβάνουμε συντηρήσεις μονάδων κλιματισμού, θέρμανσης, φυσικού αερίου, πετρελαίου και υγραερίου, για να είστε σίγουροι για την απόδοσή τους.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ – SERVICE

Μετά την τοποθέτηση, προσφέρουμε άμεσες λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα και αν προκύψει χάρη στο άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό μας.

17 Χρόνια Αέριο – ΤΩΡΑ και Ρεύμα!

Επιλέξτε τον Πάροχο Εμπιστοσύνης Ζενίθ

 

Περιλαμβάνει:
 • Καθαρισμό εσωτερικής μονάδας με οικολογικό άοσμο χημικό.
 • Καθαρισμό φίλτρων – φτερωτής & των δυο μονάδων (ΕΣΩ-ΕΞΩ)
 • Έλεγχο Ψυκτικού υλικού (ΦΡΕΟΝ)
 • Έλεγχο καλής απαγωγής συμπυκνωμάτων
 • Πλήρη ηλεκτρονικό έλεγχο του συστήματος & του ιονιστή
Extra κέρδος με Συνδυαστικά Πακέτα!!!

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

  Ενδιαφέρομαι για